Hogyan segít a pozitív gondolkodás álmaink elérésében?

Számtalan üzenetet olvashatunk a közösségi oldalakon, interneten, plakátokon, hogy mennyire vagány dolog a pozitív gondolkodás, mekkora nagy tudás birtokában vagyunk, csak még nem is sejtjük, hogy milyen rejtett képességeink vannak.

Pár évvel ezelőtt a The Secret könyv őrjítette meg a világot, amiben azt mondták, hogy bármit képes vagy elérni, megvalósítani, ha csak rágondolsz arra a dologra. Ilyen lehet egy gyönyörű kocsi, egy villa a tengerparton, vagy bármi.

Ez azért még sincs így, de tudni kell, ha az agyadat tudatosan rávezeted arra, hogy többnyire pozitívan szemlélje és érzékelje a körülötte lévő világot, történéseket, akkor nagy az esélye annak, hogy ez így is lesz, ha mindent negatívan látunk, akkor a valóság is negatív lesz.

Az agyunk úgy működik, mint egy hatalmas nagy számítógép, rengeteg információt kell feldolgozzon nap mint nap, irányítsa testünket, gondolkodásunkat. Az idegsejtek milliárdja azon fáradoznak, hogy a lehető legjobban tudjunk boldogulni a mindennapokban, ezért van az, hogy az agyunk már képes annyi információból összerakni egy tárgyat, aminek van négy lába és egy kemény fafelületet, amely nem más mint egy asztal. Így, ha meglátunk egy asztalt, agyunk rögtön tudni fogja, hogy az micsoda, emlékezni fog rá.

Az idegsejtek minden ingerre kialakítanak egy idegpályát, amelyet, ha pozitív gondolatokkal töltünk fel, akkor agyunk egy idő után átáll a pozitív szemléletre, ugyanúgy mint az asztal esetében. A jó dolgokat fogja többnyire érzékelni. Ha az agyad egész nap azon jár, hogy jó lenne egy kis fizetésemelést kiharcolni, akkor addig és addig fog azon agyalni, amíg valóban akcióba nem lépsz, és teszel azért, hogy meggyőzd főnöködet, vagy kiegyezz vele, hogy megérdemled a pluszjuttatást.

Tehát nem elég elképzelni a vágyott dolgokat, tenni is kell valamilyen szinten értük. A legfontosabb talán, hogy hagyd magad úszni az árral, görcsösen semmit nem lehet megszerezni.

 

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*