Ha betartod ezt a 8 egyszerű tippet, boldog és sikeres leszel az ÉLETBEN!

Ki ne játszott volna el azzal a gondolattal, hogy bárcsak az élet egy kissé egyszerűbb és könnyebb lenne. Ha tudnánk örülni azoknak a dolgoknak, amelyek körül vesznek, ha hálát tudnánk adni szeretteinkért, barátainkért, párunkért, akik ott állnak mellettünk, máris elégedettebben tekintenénk az életünkre.

 

Az egyszerűbb élethez egyszerűbben kell élnünk. Ennyi az egész. Igyekezzünk megszabadulni a fölösleges dolgoktól, a negatív, stresszt okozó érzésektől. Íme, 8 tipp, a minimalista életmód kialakításához.

1. Ne fecséreljük el az időt

Fölösleges dolgokra nem kell időt szánni. Döntsük el, hogy mi az, amit szeretünk, és a szabadidőnket szánjuk arra. Az élet túl rövid ahhoz, hogy a számunkra kellemetlen, unalmas dolgokra pazaroljuk.

2. Ne érdekeljen minden

Nem kell mindennel kapcsolatban véleményünk legyen. Tudatosan döntsük el, hogy most mi érdekel, és mi nem, utóbbival nem kell foglalkozni.

3. Szabaduljunk meg a mérgező kapcsolatainktól

Ha kevesebb időt és energiát szánunk azokra az emberekre, akik legtöbbször negatív hatással vannak ránk, sokkal könnyebb és gondtalan életünk lehet.

4. Adományozzuk el azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükségünk

Minek álljanak az általunk már nem használt, felesleges tárgyak a lakásban, garázsban, miközben más hasznát vehetné.

5. Fontos a pozitív tapasztalat

Az élet a megismerésről szól, arról, hogy ha valamit szeretnénk megvalósítani, akkor azért dolgozni kell. A siker érdekében a legjobbnak kell lenni, ami tapasztalatot is igényel. Fogjunk neki begyűjteni.

6. Rakjunk rendet

A tisztaság, a rendrakás jót tesz a léleknek, így odabent is rend lesz, nemcsak a szobában. A rendetlenség, a kosz látványa negatív hatással bír, így érdemes hetente legalább egyszer takarítani, elpakolni.

7. A minőség és ne a mennyiség legyen a fontos

A legtöbb ember azt gondolja, hogy mindenből jó, ha sok van, mert csak így lehet az élet teljes és boldog. Mindenki több pénzt, lakást, autót stb. szeretne, de ezek önmagukban csak pillanatnyi örömet eredményeznek, és elvonják a figyelmünket az igazán fontos dolgokról, mint a szeretet, a nagylelkűség, segítőkészség, hiszen ezek számítanak igazán.

8. Spóroljunk

A kiadásainkat érdemes átgondolni, és csak a lényeges dolgokra szabad pénzt költeni. Ne halmozzunk fel sok fölösleges kacatot, amit sosem fogunk használni. Inkább fektessük a hangsúly a kreativitásra, és az újrahasznosításra.

 

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*