Ezzel a gyömbéres-kurkumás-sárgarépás itallal megszabadulhatunk a fájdalomtól és a gyulladástól!

Ezzel a gyömbéres-kurkumás-sárgarépás itallal megszabadulhatunk a fájdalomtól és a gyulladástól!

kurkuma-ital

Napjainkban számos egészségesnek hitt zöldség és gyümölcs tartalmaz káros permetező és növényvédő szert. Hogyan tudnánk kivédeni, hogy ne kerüljön szervezetünkbe mérgező vegyi anyag? A legjobb, ha csak bio- vagy általunk termesztett zöldséget fogyasztunk. Vigyázzunk, hiszen a peszticidet tartalmazó élelmiszerek számos betegség okozói lehetnek.

A vegyi anyagokat tartalmazó zöldségek, gyümölcsök kiválthatnak születési rendelleneségeket, tanulási nehézséget, de számos neurológiai betegség okozói is lehetnek. A peszticid az egyik legveszélyesebb növényvédő szer, Kaliforniában például hat év alatt közel 8 ezer ember lett súlyos beteg tőle.

Tudományos kutatások alapján kimutatták, hogy annak érdekében, hogy semlegesíteni tudjuk az ilyen káros szerek hatását, minél több antioxidánsban gazdag bio zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztanunk.

Az alábbi keverék segítségével könnyen megszabadulhatunk a szervezetünkben jelenlevő gyulladásoktól, méreganyagoktól, és a fejfájástól is. A házilag készített turmix magas antioxidáns tartalmú összetevőket tartalmaz.

A kurkuma nagyon erős antioxidáns, erősíti az immunrendszert, és hatékony gyulladáscsökkentő. Csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát, megakadályozza a vérrögök keletkezését, a koszorúér betegséget, és szabályozza a koleszterinszintet.

A citrom erős antioxidáns, ezenkívül pedig nagyon magas az E-vitamin tartalma, mely segít a sejtek egészségének fenntartásában, és megakadályozza a rák kialakulását.

A gyömbér, alma és sárgarépa szintén nagyon gazdag antioxidánsban, vitaminban és ásványi anyagokban.

Az alábbi keverék javítja a látást, erősíti az immunrendszert, és serkenti az emésztést is.

Hozzávalók:

1/2 darab kurkuma gyökér,
1/4 citrom héjastól,
1/2 darab gyömbér gyökér,
1 piros bio alma,
3 vagy 4 sárgarépa.
Mindenből a bio változatot válasszuk.

Elkészítés: turmixoljuk össze a hozzávalókat, és naponta legalább egyszer, lehetőleg reggel, étkezés előtt igyuk meg.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*