Az örök fiatalsághoz vezető 10 lépés, egy shaolin szerzetes tollából

Az örök fiatalsághoz vezető 10 lépés, egy shaolin szerzetes tollából

az-orok-fiatalsaghoz-vezeto-10-lepes-egy-shaolin-szerzetes-tollabol

 

Az emberek állandóan csak azt hangoztatják, hogy a legfontosabb az életben, hogy egészség legyen. Ezzel nem lehet nem egyetérteni, de a legtöbben mégsem ebben a szellemben élik az életüket. Arra a kérdésre, hogy mégis hogyan kellene megőriznünk az egészségünket és fiatalságunkat, egy shaolin kung fu szerzetes, Shifu Yan Lei tíz aranyszabállyal adta meg a frappáns választ.

Shifu Yan Lei:

1) Ne gondolkozz túl sokat. A gondolkodás és az agyunk nagyon sok energiát emészt fel, ami nem tesz jót az egészségünknek, és öregebbnek is tűnhetünk miatta.

2) Ne beszélj túl sokat. A legtöbben csak a szájukat jártatják, ahelyett, hogy cselekednének. Cselekedj!

3) Ha számítógép előtt dolgozol, 40 percenként tarts 10 perc szünetet. Ha valamit folyamatosan nézel hosszú ideig, az nem tesz jót a szemednek, és a belső szerveidnek, illetve a lelkiállapotodnak sem.

4) Ha boldog vagy, próbáld meg uralni az érzést. Ha elveszíted az irányítást, azzal károsítod a Tüdő Energiát (Qi-t).

5) Ne aggódj túl sokat, és ne legyél dühös, mert ezzel a beleid, illetve a májad rongálod.

6) Amikor táplálkozol, ne egyél túl sokat. Ha úgy érzed, hogy “tele etted magad”, azzal a lépedet károsíthatod. Amikor újra éhes vagy, egyél egy kisebb adagot.
7) Bármit is csinálsz, csináld lassan, ne kapkodva. Lassan járj, tovább élsz!

8) Ha csak a fizikai gyakorlatokra teszed a hangsúlyt, és soha nem meditálsz, elveszíted az egyensúlyt, és türelmetlen leszel. Elveszíted a tested 50 százalékát, vagyis a yin-jét.

9) Ebből adódik, hogy ha soha nem végzel fizikai munkát, csak meditálsz és puhány módon edzel, akkor saját magadtól vonod el a yang típusú energiát.

10) A shaolin kung fu mindent megad, amire a testnek és a léleknek szüksége van. Edzéseink célja a yin és a yang egyensúlyának fenntartása. Nem számítanak az edzések időtartamai, csak az, hogy tudd, mire van szüksége a testednek.

Shifu Yan Lei

Forrás: http://fightermagazin.hu/az-orok-fiatalsaghoz-vezeto-10-lepes-egy-shaolin-szerzetes-tollabol/

Jóportál

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*