7 lépés, hogy jobban szeresd önmagad!

7 lépés, hogy jobban szeresd önmagad!

Az első lépés, hogy rátalálj az igazi szerelemre, hogy megszeresd és elfogadd önmagad, hiszen minden külső kaland előbb belül, a szívedben kezdődik. És addig nem tudsz senkit igazán szeretni, amíg nem szereted önmagad.

Fotó: Pixabay.com

1. Figyelj oda a hangulatodra, az érzéseidre

Akkor szereted igazán önmagad, ha belenézel a tükörbe, és tetszik amit ott látsz. Emellett összeszedett, boldog, kiegyensúlyozott vagy. Amennyiben lehangolt, boldogtalan és csalódott vagy, valószínűleg nem szereted saját magad igazán.

2. Ne keresd állandóan, megszállottan a szerelmet

Előbb figyelj a belsődre, az érzéseidre. Lélegezz mélyeket, igyál egy finom gyógyteát, ölelj meg egy fát, olvass el egy jó könyvet, írj naplót, amelyben kiírod magadból az érzelmeidet.

3. Koncentrálj a MOST-ra

Mire van jelenleg igazán szükséged? Beszélni szeretnél egy baráttal, vagy több időt akarsz a természetben tölteni? Gondoskodj arról, hogy a lelki és fizikai szükségleteid ki legyenek elégítve. Csak előbb azonosítanod kell az igényeidet.

4. Fogadd el, hogy emberből vagy, aki követ el hibákat

Ne hibáztasd minden ballépésedért önmagad, hanem fogadd el, hogy nem vagy tökéletes. A hibázás hozzájárul a személyiséged fejlődéséhez. Légy őszinte magaddal szemben, és tanulj a hibáidból, valamint ne felejts el bocsánatot kérni, ha valakit megbántottál.

5. Csinálj valami izgalmasat, mást

Ne vesztegesd a drága idődet, hanem élvezd ki annak minden egyes percét. Tanulj meg nemet mondani, csak azt tedd meg, amihez igazán kedved van.

6. Meditálj

Csendesítsd le az elmédet, lélegezz mélyeket, képzeld el, hogy minden negatív érzés elhagyja a lelked, a tested. A rendszeres meditáció segít, hogy hamarabb megszeresd önmagad.

7. Légy hálás

Minden sejtedért, mozdulatodért, lélegzetvételedért légy hálás, és szeresd egész énedet, úgy ahogy van.

Forrás:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*